...
 Depiliacija, epiliacija - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Depiliacija, epiliacija (informacija)
Depiliacija, epiliacija
ausroteaData: Pirmadienis, 2010-03-29, 8:21 AM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
flo

 
jussstyteeeData: Pirmadienis, 2010-03-29, 7:47 PM | Žinutė # 2
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Depiliacija ar epiliacija?

Kuo skiriasi depiliacija nuo epiliacijos?
Paprastais žodžiais sakant, depiliacija - tai toks šalinimo būdas, kai sunaikinama paviršinė plauko dalis, bet neprasiskverbiama į vidų. Šis metodas greitesnis ir pigesnis - tai pliusas, minusas tas, kad plaukai atauga greičiau, po 2 – 4 savaičių. Epiliacija - sunkesnis būdas. Mokslas stengiasi atrasti folikulo sunaikinimo metodą. Būtent jis augina plauką. Folikulas yra giliai po oda, jeigu jis sunaikinamas, sunaikinamas ir plaukas. Epiliacija atliekama tik kosmetologijos kabinetuose ar medicinos centruose, naudojama brangi aparatūra tam, kad palaipsniui būtų sunaikinami visi tam tikros zonos folikulai. Visų epiliacijos metodų „raktas" vienas - palaipsniui. Plaukai auga pamažu, todėl palaipsniui naikinamas ir folikulai. Dažniausiai vienai zonai per pusantrų-dvejus metus reikia 5-10 procedūrų.
Epiliacijos pliusas - gali būti, kad plaukai daugiau niekada ir neataugs (nebent labai lėtai ir itin plonyčiai), minusas - ilgas periodas ir brangu.

 
jussstyteeeData: Pirmadienis, 2010-03-29, 11:12 PM | Žinutė # 3
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Pirmas depiliavimo būdas - peiliukai. Tai pigu, neskausminga, paprasta ir beveik nepavojinga. Depiliuojantis peiliukais, procedūros metu ir po jos naudojami įvairūs kremai odos sudirgimui pašalinti. Taip pat rekomenduojama naudoti kremą, lėtinantį plaukelių augimą. Tyrimais patvirtinta, kad po plaukelių skutimo jie neauga storesni ar tankesni. Plaukelis storas ir „aštrus" būna tuomet, kai vos išlenda, šiek tiek ilgesni jie būna minkšti. Populiariausios tokios depiliacijos zonos - pažastys, bikinio zona ir kojos. Tokio depiliacijos būdo minusai: plaukai auga jau kitą dieną, galima įsipjauti, odos sudirgimas, folikuliozė.
 
jussstyteeeData: Pirmadienis, 2010-03-29, 11:17 PM | Žinutė # 4
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Antras pagal populiarumą - depiliacinio kremo naudojimas. Rezultatas išlieka maždaug dvi dienas. Tokie kremai „nesusitvarko" su storesniais plaukeliais. Šiek tiek ilgiau glotni oda jaučiasi po elektrinio depiliatoriaus panaudojimo (iki dviejų savaičių), nors šie būdai paprasti, tačiau pastarasis skausmingas ir reikalaujantis daug vargo.Itin populiari depiliacija karštu arba šaltu vašku. Šią procedūrą galima atlikti tiek salonuose, tiek namų sąlygomis. Metodo pliusai: pašalinami visi plaukeliai ir vienu kartu, nebrangu. Minusai: skausminga, plaukelių atsiranda po 2-4 savaičių. Ši procedūra puiki tuo, kad tinka bet kokio tipo odai ir bet kokiems plaukeliams šalinti. Didžiausia šio plaukų šalinimo būdo neigiamybė - plaukeliai linkę įaugti. Vienos moterys skundžiasi, kad po depiliacijos vašku plaukelių padaugėja ir jie pastorėja, kitos, priešingai, džiaugiasi, kad jų sumažėjo.
 
jussstyteeeData: Pirmadienis, 2010-03-29, 11:25 PM | Žinutė # 5
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Kitas puikus būdas - pincetas. Jis nepakeičiamas šalinant nereikalingus antakių plaukelius, plaukelius iš ausų, nosies, krūtinės. Būtina žinoti, jog kosmetinis šalinimo būdas (pagrindinis jo kriterijus - kiek ilgai oda išliks švelni) priklauso nuo plaukelio augimo stadijos. Visi žino, kad plaukai nuolat auga, vienas iškrinta, kitas auga jo vietoje. Tad jeigu plaukai bus pašalinti (tai itin svarbu renkantis depiliacijos būdą) esant aktyvaus augimo stadijai - jie gali netgi išvis nebeaugti. Yra trys augimo stadijos: aktyvi (anageninė), pereinamoji (katageninė) - plaukas auga, bet itin lėtai, ir ramybės stadija (telogeninė) - kai plaukas pats iškrinta. Jeigu nusprendėte, kad vienoje ar kitoje zonoje norite plaukelių atsikratyti visiems laikams, pasiruoškite daugkartinėms procedūroms. Vienos procedūros metu bus pašalinta 20-30 procentų plaukų, kiti arba „miega", arba tik pradėję lįsti. Gali prireikti 5 procedūrų, kitiems netgi 7-10, priklauso nuo individualios plauko struktūros, kad „adatėlės" išnyktų visiems laikams. Kai kada tam sugaištama net iki dvejų metų.
Šioje vietoje netgi plauko spalva atlieka tam tikrą vaidmenį. Kur kas sunkiau susidoroti su šviesiais ir žilais plaukais. Vieni metodai puikiai tinka tamsiems ir storiems plaukams, kiti - galimi tik „pūkeliui".
 
jussstyteeeData: Pirmadienis, 2010-03-29, 11:30 PM | Žinutė # 6
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Veido plaukuotumas
Kai kurioms moterims iš tiesų tenka susidurti su pernelyg dideliu veido plaukuotumu. Labai dažnai tai susiję su genais ir prigimtimi, tačiau lygiai taip pat ant veido augantys plaukai išduoda hormoninius ar kitokius organizmo sutrikimus. Plaukai nustos augę, sureguliavus hormonų veiklą. Todėl prieš ryžtantis naikinti plaukus nuo veido, pirmiausia patartina apsilankyti pas endokrinologą ir panaikinti padidėjusio plaukuotumo priežastį.
 
jussstyteeeData: Pirmadienis, 2010-03-29, 11:34 PM | Žinutė # 7
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Veido srities depiliacija
Šioje vietoje galima ilgai ir nuobodžiai ginčytis, ar depiliacija vašku tinka veidui – dauguma grožio salonų tai daro. Kiti tikina, kad vienintelis tinkamas būdas yra elektroepiliacija, t.y. plauko svogūnėlio naikinimas elektros srove. „Vaškas kartu su nereikalingais pastebimais plaukeliais nuplėšia ir pūką, kuris tolygiai dengia visą kūną. Ir vietoj pūkelio atauga jau normalus plaukelis, kurį vėl norisi išrauti“. Elektroepiliacija ir plaukų šalinimas lazeriu (labai brangus ir Lietuvoje dar nepaplitęs būdas) yra vieninteliai būdai, užtikrintai panaikinantys plaukus. Elektros srovė, pasiekusi plauko svogūnėlį, jį sudegina. Po kelių kas mėnesį daromų procedūrų ūsiukai arba vienas juodas įkyrus styrantis plaukas pasmakrėje išnyks. Svarbu, kad elektroepiliacija būtų atliekama, kol plaukas yra dar anongeninėje fazėje, t.y. dar tik auga ir nėra atitrūkęs nuo svogūnėlio. Beje, tamsaus gymio moterims, kurių natūralus pūkas pastebimas, galima pabandyti plaukelius išbalinti specialiu balinamuoju kremu.
 
jussstyteeeData: Ketvirtadienis, 2010-04-01, 0:28 AM | Žinutė # 8
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Odos priežiūra po depiliacijos

•Keletą valandų po depiliacijos venkite kontakto su vandeniu, ar prausimosi priemonėmis nudepiliuotose srityse.

•1-2 dienas venkite saulės, pirčių ar karštų vonių malonumų.

•Būtina nuolat odą drėkinti. Yra specialių priemonių į kurių sudėtį įeina medžiagos lėtinančios nepageidaujamų plaukelių augimą, mažinančios plaukelių įaugimą.

•Patartina reguliariai atlikti kūno šveitimo(pilingo) procedūras.

 
jussstyteeeData: Ketvirtadienis, 2010-04-01, 0:30 AM | Žinutė # 9
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Depiliacija ir epiliacija galima ne visiems

Sergant tam tikromis ligomis, depiliacija yra griežtai draudžiama. Itin atsargiai šalinant plaukus reikėtų elgtis nėščiosioms, jaunoms mergaitėms ir tiems, kurių sutrikusi medžiagų apykaita, prieš rinkdamiesi depiliacijos būdą, būtinai apsilankykite pas gydytoją-kosmetologą. Nepakenktų ir vizitas pas endokrinologą, nes depiliacija, o ypač epiliacija, gali skatinti tam tikrus hormonų pokyčius. Itin atsargiai reikėtų epiliuoti pažastis (ten daug limfinių mazgų), bikinio zoną ir krūtinę, patartina geriau rinktis depiliacijos būdus. Gydytojas ištirs jūsų bendrą sveikatos būklę, galimas alergines reakcijas, odos būklę. Itin atidžiai reikia apsvarstyti jūsų chroninius susirgimus.
Būtina gerai apsvarstyti prieš pasirenkant depiliaciją ar epiliaciją, jeigu sergate:

•onkologinėmis ligomis;
•širdies ligomis;
•cukriniu diabetu;
•neurologinėmis ir psichikos ligomis;
•venų išsiplėtimu;
•dermatologinėmis ligomis.

 
jussstyteeeData: Ketvirtadienis, 2010-04-01, 0:54 AM | Žinutė # 10
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Epiliacija

Epiliacija – tai plaukų šalinimo būdas, kai palaipsniui sunaikinami plaukų folikulai. Folikulai yra giliai po oda, rankomis nepasiekiamoje vietoje, todėl šios plaukų šalinimo procedūros atliekamos tik kosmetologijos kabinetuose ar medicinos centruose, kurie turi specialią įrangą.

Epiliacijos privalumai:

Didelė tikimybė, kad plaukai daugiau niekada neataugs.
Epiliacijos trūkumai:

Reikia daug laiko ir kainuoja daug pinigų (dažniausiai per pusantrų-dvejus metus reikia 5-10 procedūrų, o vienos procedūros kaina išties didelė).
Yra trys pagrindiniai epiliacijos būdai: elektroepiliacija, lazerinė epiliacija ir fotoepiliacija.

 
jussstyteeeData: Ketvirtadienis, 2010-04-01, 0:54 AM | Žinutė # 11
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Elektroepiliacija
Procedūros metu į folikulą įvedamas plonas elektrodas – adata ir nuo elektrinio impulso sunaikinamas plauko folikulas.

Privalumai:

Labai efektyvi (ypač tose zonose, kur plaukelių nedaug, pvz. ant virš viršutinės lūpos ar smakro);
Tinka bet kokiai odai ir bet kokio storio ir spalvos plaukeliams;
Šis būdas palyginti su kitais epiliacijos būdais nėra brangus.
Trūkumai:

Skausminga;
Ilgai trunka;
Netinka didesniems odos plotams.

 
jussstyteeeData: Ketvirtadienis, 2010-04-01, 0:55 AM | Žinutė # 12
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Lazerinė epiliacija
Privalumai:

Neskausminga;
Neužima daug laiko;
Neveikia odos ir poodinio audinio;
Plaukeliai beveik neįauga.
Minusai:

Gana brangi ir ne tokia efektyvi kaip elektroepiliacija.
Neveikia šviesių plaukelių;
Netinka įdegusiai odai.

 
jussstyteeeData: Ketvirtadienis, 2010-04-01, 0:55 AM | Žinutė # 13
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Fotoepiliacija
Šalinant plaukelius fotoepiliacijos būdu pažeidžiamas plauko svogūnėlis, o plaukas iškrinta po kelių parų. Dar ganėtinai nauja ir nepopuliari plaukų šalinimo procedūra, todėl tik nedaugelis klinikų turi licenciją naudoti šį būdą.

Privalumai:

Veikia didesnį odos plotą;
Maža įaugusių plaukų tikimybė;
Maža tikimybė ligų, būdingų po epiliacijos.
Trūkumai:

Itin brangu (brangesnis būdas nei lazerinė epiliacija);
Netinka šviesiems, žiliems plaukeliams bei „pūkeliui".

 
jussstyteeeData: Pirmadienis, 2010-04-19, 11:09 PM | Žinutė # 14
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Pažastis geriausia skusti

Vis dėlto pažastų plaukelius labiau rekomenduojama skusti, nes tai mažiau traumuoja šios srities odą. Prieš skutant plaukus būtina nusiprausti ir atlikti šią procedūrą vienkartiniu skutimosi peiliuku, kad į prakaito liaukas nepatektų infekcija ir žmogus nesusirgtų hidradenitu - prakaito liaukų uždegimu, galinčiu komplikuotis į pūlingą infekciją, kurią gydant kartais prireikia netgi chirurgo intervencijos. Prieš skutimą odą rekomenduojama tepti specialiu plaukelius minkštinančiu kremu.

 
jussstyteeeData: Pirmadienis, 2010-04-19, 11:17 PM | Žinutė # 15
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Kremai – neefektyvūs

Bikinio sritį ir kojas patariama depiliuoti karštu arba šaltu vašku. Šio depiliacijos metodo didžiausias privalumas yra tas, kad kiekvieną kitą depiliaciją plaukai atauga vis plonesni ir silpnesni, todėl juos šalinti kaskart būna vis lengviau. Labiau rekomenduojama naudoti karštą vašką, nes jis sukelia mažiau skausmo. Paprastai pačiai moteriai yra gana sudėtinga taisyklingai nusidepiliuoti bikinio zoną, todėl šią procedūrą geriau patikėti kosmetologams, bent jau pirmą kartą, kad moterys suprastų, kaip tai reikia atlikti. Neretai moterys nuo bikinio srities plaukus tiesiog nuskuta, tačiau čia plaukai atauga labai greitai ir būna dar storesni bei tiesesni. Tai labai erzina odą ir sukelia niežėjimą. Jeigu moteris nuspręstų bikinio sritį skusti, tai reikėtų daryti beveik kasdien. Nors skusti plaukelius nuo kojų ir bikinio zonos yra patogiausia ir greičiausia, tačiau šalinant juos tokiu būdu į odą labai lengvai patenka antrinė infekcija ir susidaro įvairūs pūlinukai, šašai. Plaukai gali netgi įaugti į odą. Ant odos atsiradusių pūlinukų geriau nekrapštyti ir nespaudinėti, bet kreiptis į gydytoją dermatologą ir, kol nepraeina išbėrimas, depiliacijos nedaryti.

Be depiliacijos vašku ir skutimo, plaukus galima šalinti specialiais depiliacijai skirtais kremais. Šis būdas, nėra labai efektyvus, nes kremai ne visada gali pašalinti storus ir stiprius plaukus.

Po depiliacijos, nepataria mūvėti ir labai aptemptų kelnaičių, ypač sintetinių, taip pat itin aptemptų džinsų, nes tada oda yra papildomai traumuojama ir dirginama. Po ką tik atliktos depiliacijos, bent jau tą pačią dieną, nereikėtų naudoti ir purškiamų dezodorantų. Jie gali sukelti odos uždegimą.

 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Depiliacija, epiliacija (informacija)
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024