...
 Natūralūs plaukai - Page 2 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Natūralūs plaukai (informacija)
Natūralūs plaukai
ausroteaData: Pirmadienis, 2010-03-08, 4:34 PM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs

Apie plaukus, priemones jiems ir jų priežiūrą. Be komentarų.

Pokalbiai apie plaukus ČIA.
 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:06 PM | Žinutė # 16
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Ko negalima daryti plaunant plaukus?

• Negalima plaukų plauti ir mirkyti tame pačiame vandenyje kur maudotės. Tokiam vandeny juk būna įvairių prausiklių likučiai, kurių sudėtyje yra šarmų. Ilgiau pabuvę plaukai tokiame vandenyje gali prarasti blizgesį. Plaukus reikia plauti tekančio vandens srove.
• Negalima įtrinto šampūno ilgai laikyti ant galvos. Dauguma žmonių daro šią klaidą pvz. pradėdami maudytis įtrina plaukus šampūnu, o jį nuskalauja tik gale maudynių. Čia juk ne balzamas. Šampūno paskirtis yra kuo geriau pašalinti riebalus ir nešvarumus iš plaukų, tačiau per ilgai laikomas jis gali pridaryti žalos. Plaukai gali mažiau žvilgėti, nebeatrodys tokie sveiki. Jei plaukai dažyti – prarasite nemažai dažo spalvos. Taigi, įtrynę šampūną stenkitės kuo greičiau jį išskalauti tekančiu vandeniu, kad išvengtumėt nepageidaujamo poveikio.
• Po galvos plovimo nelaikykite ilgai apsirišę rankšluosčiu. Ilgiausiai 20 minučių. Jei laikysite per ilgai, plaukai mažiau žvilgės, nes praras drėgmę. Jei galite, leiskite jiems džiūti natūraliai, tik šiek tiek nusausintus.
• Po plovimo netrinkite šiurkščiai rankšluosčiu plaukų, taip tik susidaro veltukai, o tada sunkiau išsišukuoja. Geriau švelniai nuspauskite plaukus rankšluosčiu, o tada kedenkite pirštais. Tuo pačiu dar galite pamasažuoti galvos odą. Plaukai atsilygins jums sveika ir žvilgančia išvaizda.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:07 PM | Žinutė # 17
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Riebūs plaukai ir jų priežiūra

Tik vakar plovėte galvą, o jau šiandien atrodote, tarsi užsipylę butelį aliejaus ant galvos? Riebūs plaukai vargina ne tik moteris, pastaruoju metu su šia problema kovoja vis daugiau vyrų.

Gydytojai pastebėję, kad androgenas, vyriškasis lytinis hormonas, gali suaktyvinti riebalų liaukų veiklą. Veikiant stresui, tiek vyrų, tiek moterų kraujyje androgenų lygis pakyla. Tačiau tai ne vienintelė problema. Intensyvi šiluma ir drėgmė taip pat pagreitina plaukų susiriebalavimą. Be to riebalai lengviau įsigeria į plonus tiesius plaukus. Kaip kovoti su šia problema?

Pateiksime Jums keletą išeičių.

* Pasirinkite šampūną riebiems plaukams, nenaudokite jokių universalių, visiems plaukų tipams skirtų priemonių.

* Masažuokite galvą. Tai rekomenduojame daryti prieš plovimą. Masažas tarp plovimų gali sustiprinti riebalų išsiskyrimą.

* Galvą plaudamos, šampūnu muiluokitės du kartus. Taip geriau išsiplaus riebalai, ir pasausės plaukas.

* Kai naudojate aliejuką plaukų galams, jokiu būdu netepkite viso plauko. Tai dar labiau skatins riebaluotis plaukus.

* Nenaudokite jokių kondicionierių, kremų plaukams. Jums turėtų pakakti šampūno, ir aliejuko, jei plaukų galai skilinėja.

* Paprašykite kirpėjo, kad padėtų pasirinkti šukuoseną, kuri neišryškintų taip greitai besiriebaluojančių plaukų.

* Rečiau šukuokite plaukus.

* Plaukams perskalauti galite naudoti alų. Plaukai žvilgės, bus natūrali formavimo priemonė.

* Plauką efektyviai sausina ir obuolių actas. Arbatinį šaukštelį acto įpilkite į litrą vandens, ir perplaukite plaukus.

* Galite naudoti ir citrinos sultis. Tai labai efektyvi priemonė perskalauti riebius plaukus.

* Išmokite valdyti stresą. Kaip minėjome straipsnio pradžioje, tai suaktyvina plaukų riebalavimąsi. Būkite gražios. Grožio klubas.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:07 PM | Žinutė # 18
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Kai plaukai ne tokie gražūs kaip norėtųsi

Plaukams, kaip ir jūsų organizmui yra labai svarbu gauti tinkamų maisto medžiagų. Tai ypač svarbu jei jūsų plaukai yra nusilpę, praradę blizgesį, slenka, riebaluojasi ar nuolat skilinėja. Jie tiesiog jau prašosi ne tik išorinės, bet ir vidinės pagalbos. Jums svarbu žinoti tai, kad norint turėti sveikus plaukus neužtenka išgerti vieną buteliuką plaukus stiprinančių vitaminų. Taip tik sulauksite trumpalaikių rezultatų. Tokius vitaminus reikėtų gerti nuolatos. Tačiau jūs pagalvokite, gal tiesiog tam tikrų maisto produktų įvedimas į savo mitybos racioną savaime padėtų išspręsti problemą. Ir jums nebereikėtų bėgti į vaistinę pirkti vis naujų vitaminų buteliukų. Toliau aprašyta keletas plaukų problemų ir kokie maisto produktai gali padėti jas išspręsti.

Kaip maitintis kai plaukai sausi ir nutriušę
Jei jūsų plaukai yra sausi ir nuolat lūžinėja, greičiausiai yra trūkumas būtinųjų riebiųjų rūgščių. Į mitybos racioną įvedus produktų, kuriuose yra riebiųjų rūgščių, galima sugrąžinti jūsų plaukams tvirtumą ir blizgesį. Pabandykite pavartoti riebios žuvies, tokios kaip tunas, sardinės, upėtakis, lašiša, silkė ar skumbrė. Būtinųjų riebiųjų rūgščių taip pat yra grūduose, riešutuose, alyvuogėse ir avokaduose. Riebesnės žuvies reikėtų valgyti net 4 kartus per savaitę.
Šlakelis linų sėklų aliejaus ar žiupsnelis moliūgų sėklų įbertų į jūsų rytinę košę - kitas puikus būdas gauti šių riebiųjų rūgščių su maistu.
Norint, kad plaukai neprarastų drėgmės, kiekvieną dieną gerkite 6-8 stiklines vandens.
Kita maistinga medžiaga, kuri svarbi plaukų augimui ir tvirtumui yra kvarcas. Kvarcas yra silicio dioksido mineralas, kuris yra ganėtinai reikšmingas plaukų tvirtumui. Tad pavartojus produktų, turinčių šių mineralų, galima padėti sustabdyti plaukų lūžinėjimą. Gaila, tačiau šiais laikais dėl maisto apdorojimo ar daržovių, vaisių tręšimo lieka labai mažai šio mineralo pėdsakų. Kai tik turite galimybę, rinkitės neapdorotus maisto produktus. Šio mineralo rasite ryžiuose, avižose, salotose, šparaguose, svogūnuose, braškėse, kopūstuose, agurkuose, poruose, saulėgrąžose, salieruose, rabarbaruose, kalafioruose ir žalialapėse daržovėse.

Mitybos sprendimai riebaluotiems ir nutįsusiems plaukams
Vitamino B trūkumas gali būti viena iš priežasčių, dėl ko riebaluojasi jūsų plaukai. Norėdami išvengti plaukų riebalavimosi įsitikinkite, kad valgote pakankamai šių produktų: neskaldytų grūdų, riešutų, pieno produktų, kiaušinių, kviečių grūdų gemalų, ankštinių ir lapinių daržovių. Visi šie išvardinti produktai yra puikus B grupės vitaminų šaltinis.
Taip pat stenkitės vengti riebaus maisto.

Mitybos sprendimai, kai plaukai pradeda plonėti ir slinkti
Plaukų plonėjimą ir slinkimą gali įtakoti geležies trūkumas. Įsitikinkite ar valgote pakankamai produktų, kuriuose yra geležies, tokių kaip raudonoji mėsa, kiaušiniai, pupelės, rupių miltų duona, džiovinti vaisiai, šviežios daržovės bei lapinės daržovės.
Kadangi plauko sudėtį daugiausiai sudaro proteinas, jiems padėsite atsigauti jei valgysite maistą, kuriame yra gausu proteino (baltymų). Baltymų turi šie produktai: mėsa, sūris, kiaušiniai, grūdai, soja, žirniai ir riešutai. Šie produktai padeda sustiprinti plaukų folikulus ir gali užkirsti kelią plaukų slinkimui.
Ypatingai yra naudingi sojos baltymai, kurie labai gerina plaukų augimą. Taigi, jei norite paspartinti plaukų augimą, rekomenduojama vartoti kuo daugiau sojos produktų (sojos pieno, sojos pupelių ir kt.).
Vitaminas E yra randamas žaliose lapinėse daržovėse, riešutuose, grūduose. Šis vitaminas gali padėti, kai slenka plaukai. Dar plaukai gali pradėti slinkti ir dėl sutrikusios skydliaukės veiklos. Norėdami pagerinti skydliaukės veiklą vartokite maisto produktus prisotintus jodu, tokius kaip jūros gėrybes, jūros kopūstus ar rudadumblius.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:08 PM | Žinutė # 19
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Skilinėjantys plaukai ir jų galiukai

Pažeisto plauko išorinis sluoksnis atsišerpetojęs.

Sveikas plaukas lygus. Padidinta 200 kartų.

Plaukų galiukai skilinėja, kai pažeidžiama kutikulė ir žievės skaidulos atsiskiria. Plaukai tampa sausi, trapūs, linkę veltis, gali skilti gale ar bet kurioje kitoje stiebelio vietoje.
Priežastys
Taip atsitinka, kai plaukai dažnai šukuojami chemiškai ar per dažnai dažomi, per daug šukuojami šepečiu ar šiaušiami, ypač blogos kokybės šukomis ar šepečiais. Problema gali iškilti ir kai neatsargiai naudojami dygliuoti suktukai, kai plaukai per dažnai formuojami karšta oro srove ir kai reguliariai nepakerpami plaukų galiukai.
Sprendimai
Plaukų suskilinėjusiais galiukais atnaujinti nebegalima; geriausias sprendimas – juos nukirpti. Svarbu ne ilgis, o kokybė. Jei plaukus trinksite rečiau, tai taip pat gali padėti, nes trenkant jie yra suerzinami ir galiukai toliau skyla plauko stiebeliu aukštyn. Niekada nelaikykite džiovintuvo per arti plaukų ir nenustatykite per aukštos temperatūros. Kiek įmanoma mažiau naudokite šiluminius prietaisus. Pabandykite naudoti tokius kondicionierius, serumus, aliejukus, kurie laikinai sulipdo suskilinėjusius galiukus ir neleidžia jiems toliau skilti. Labai padeda karštas augalinio aliejaus masažas.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:08 PM | Žinutė # 20
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Mitai apie pleiskanas

Mitas:“ Pleiskanos atsiranda dalinantis šukomis, plaukų šepečiais ir pagalvėmis“

Faktas: pleiskanos nėra liga ar virusas ir negali būti perduodamas nuo vieno žmogaus į kitą. Gabalėliai randami ant šukų, plaukų šepečių ar pagalvių yra tik mirusios galvos odos ląstelės.

Mitas: „ Pleiskanos atsiranda todėl, kad galvos oda yra sausa“

Faktas: Sausa galvos oda byloja, kad riebalinės liaukos pagamina per mažai natūralaus odos aliejaus. O gabalėliai, kuriuos jūs matote, tai tik grupė mirusių galvos odos ląstelių, kurios keičiasi pagreitintu tempu, nes jas įtakoja P. ovale grybas. Šis grybas auga ir dauginasi, oda sudirginama ir dėl to ir atsiranda pleiskanos.

Mitas: „ Pleiskanos atsiranda dėl blogos higienos“

Faktas: Pleiskanos tai tik P. ovale grybo perteklius. Galvos trinkimas padeda kontroliuoti gabalėlių atsiradimą, tačiau nepadeda su tuo kovoti. Net jei jūsų higienos įpročiai yra patys geriausi pasaulyje, egzistuoja daug kitų veiksnių, kurie įtakoja pleiskanų atsiradimą.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:09 PM | Žinutė # 21
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pleiskanos

Pleiskanos apibūdinamos kaip negražūs balti lopinėliai, kurie kaupiasi ant plaukų, pečių ir drabužių, šalia šių reiškinių dar gali atsirasti galvos odos niežulys. Dauguma žmonių nežino, kad pleiskanų atsiradimą įtakoja grybelis Pityrosporum ovale (P. ovale).
Taip jau gamtos sutverta, kad kiekvieno žmogaus oda nuolatos atsinaujina. Senosios odos ląstelės miršta, išsausėja ir iškrenta, o jų vietoje atsistato naujos ląstelės. Šis procesas vyksta palaipsniui.
Pleiskanos atsiranda tada kai mirusios odos ląstelės šalinamos per greitai. Normaliai žmogaus raginis galvos odos sluoksnis atsinaujina kartą per mėnesį. Per greitu tempu vadiname tada, jei ląstelių atsinaujinimas vyksta kartą per 10-15 dienų, tuomet ir atsiranda pleiskanos.
Pleiskanos dažniausiai atsiranda lytinio brendimo laikotarpiu, bet paprastai išnyksta žmogui sulaukus 25 metų.
Paprastos pleiskanos - tai balti ar pilki gabalėliai. Sunkesnio laipsnio pleiskanojimas pvz. seborėjinis dermatitas ar žvynelinė pasireiškia didesniais riebaliniais gabalėliais, kurie yra geltoni su raudonais žvyneliais ir drėgnais lopais ant galvos odos ir kitų veido vietų, tai aplink antakius, skruostus, ausis, krūtinės ląstos.

Dėl ko atsiranda pleiskanos?

Pleiskanas sukelia grybelis Pityrosporum ovale. Šis pavadinimas gali skambėti bauginančiai, bet P. ovale yra įprastas ir natūraliai pasitaikantis raugas randamas kiekvieno žmogaus organizme ant galvos odos ir kitų kūno dalių odos. Šis grybelis normaliomis sąlygomis nepasireiškia išskirtiniais požymiais, tačiau štai kokie veiksniai gali išprovokuoti P. ovale suaktyvėjimą:
1. Cheminis plaukų dažymas ar garbanojimas.
2. Dažnas plaukų džiovinimas džiovintuvu.
3. Klimato kaita.
4. Hormonų pusiausvyros sutrikimai (lytinio brendimo laikotarpiu; prieš mėnesines; menopauzės laikotarpiu).
5. Stresas.
6. Netinkama mityba.
7. Kai kurios odos ligos.
Galvos oda yra puiki terpė šiam grybeliui plisti, nes čia yra labai didelė riebalinių liaukų koncentracija. Liaukų, kurios gamina odos natūralų aliejų, vadinamą riebalais, be kurių pagalbos P. ovale grybelis neaugtų. Plisdamas jis sudirgina galvos odą ir pagreitina senų odos ląstelių metimą.

 
jussstyteeeData: Penktadienis, 2010-03-26, 10:57 PM | Žinutė # 22
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Norėdamos prižiūrėti riebius plaukus įsidėmėkite kelis patarimus:

*Juos reikia palaikyti švarius. Jei kasdien trenkate galvą, tai jūsų plaukai gali pradėti dar labiau riebaluotis. Geriausi trinti dukart per savaitę arba kas antrą dieną.

*Skalaukite vėsiu vandeniu.

*Stenkitės dažnai neliesti plaukų ir per dažnai jų nešukuokite, nes šukomis pernešate riebalus nuo plaukų šaknų link galiukų.

*Galite plaukus po trinkimo skalauti obuolių actu, nes jis pašalina riebalų perteklių.

 
greituteData: Šeštadienis, 2010-03-27, 6:13 PM | Žinutė # 23
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Pavojingi sampunai

Demesio!
Pavojingi sampunai!!! uzdrausti Dubajaus vyriausybes !! SLS (pavojinga medziaga)
CLEAR , FRUCTIS ,Vo5, Palmolive, Paul Mitchell, L'Oreal , Body Shop

visi sie sampunai naudoja kazkoki chemikala vadinama SLS, kuris is tikro yra grindu ploviklis.. jie naudojami kad sampune butu daugiau putu. Isivaizduokit ka gali grindu ploviklis padaryti jusu plaukams ar galvos odai. jis pazeis plaukus iki pat saknu. tikrinkit SLS chemikala ir dantu pastu sudetyje, nes ir ten jo daug kas deda. naudokites tik saugiais produktais, sudetyje neturinciais SLS. juos galima rasti ivedusgoogle.comsakini:
"SLS Free Shampoo" arba "SLS Free Toothpaste".

 
jussstyteeeData: Trečiadienis, 2010-04-28, 0:49 AM | Žinutė # 24
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 392
Apdovanojimai: 7
Reputacija: 5
Statusas: Atsijungęs
Nuo plovimo iki šukuosenos
Plaukai mūsų sveikatos veidrodis, kuriame galima įžvelgti, ar kūne ir sieloje vyrauja darna. Norėdami atrodyti sveiki ir patrauklūs, plaukus ir galvos odą turime tinkamai prižiūrėti. Tačiau daugelis dalykų, kurie padaro plaukus trumpam gražesnius, gali ilgam juos pakenkti. Daugiau dėmesio skirkite labiausiai plaukus tausojančiai priežiūrai ir naudokite tik geras plaukų priežiūros priemones. Mažiau dažnai reiškia ir daugiau!

Plaukų plovimas. Venkite plaukus plauti šarminėmis priemonėmis. Vartokite švelnius šampūnus su plaukus saugančiomis sudėtinėmis dalimis. Po jų plaukus išskalaukite pakankamu kiekiu vėsaus vandens. Jautri, pleiskanoti linkusi oda po šios procedūros bus vėl stipri.

Plaukų džiovinimas. Džiovindami plaukus fenu atkreipkite dėmesį, ar plaukai per daug neįkaito. Per didelis karštis labai kenkia plaukams ir sukelia jų lūžinėjimą. Labiausiai plaukus tausoja jų džiovinimas ore.

Šukavimas. Geriausia šukavimo priemonė yra šukos su retais danteliais. Danteliai turi būti glotnūs ir užapvalintais galais, be aštrių kraštų. Siauras galvos apdangalas, dažnas plaukų šukavimas gali padidinti riebalų gamybą ir riebalinti plaukus. Taip pat plaukai neturėtų būtį prigludusiai surišami, kad mechaninis poveikis nepadidintų plaukų slinkimo.

Cheminės priemonės. Kiek galima rečiau plaukus dažykite, balinkite, darykite cheminį sušukavimą, o esant jau pakenktiems plaukams to reikia visai atsisakyti. Ypač ploni ir sausi plaukai kenčia nuo chemijos. Plaukų lako taip pat reikia stengtis vartoti kuo mažiau.

 
greituteData: Antradienis, 2010-05-04, 10:08 PM | Žinutė # 25
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Gražius plaukus turėti įmanoma. Svarbiausia – netrukdykite gamtai ir neniokokite jų pati! Taigi jei jūsų šukuosena vis dar nekelia komplimentų lavinos, veikiausiai darote ką nors ne taip.

Galbūt...

... nepakankamai dažnai lankotės pas kirpėją? Tinkama šukuosena gerokai palengvina gyvenimą. Jau nė nekalbant apie tai, kad gerai parinktas kirpimas, nepriklausomai nuo mados vėjų, leis visada jaustis stilingai. Nuo vieno iki kito kirpimo turėtų praeiti ne daugiau kaip 4-8 savaitės (priklausomai nuo šukuosenos ilgio: 4 savaitės – visai trumpam kirpimui ir 8 ilgesniems plaukams). Tiek laiko praėjus bet koks kirpimas ima prarasti savo linijas, formą, dailiai susišukuoti tampa vis sunkiau. Taigi nepamirškite reguliariai lankytis pas kripėją!

... formuojate iš karto visus plaukus? Ne veltui grožio salone besidarbuojančios kirpėjos, kad ir kokią šukuoseną kurtų, visų pirma plaukus suskirsto atskiromis sruogomis. Tai leidžia atidžiau pasirūpinti visais plaukais. Jei namuose bandote dailiai sudėlioti iš karto visus plaukus, nenuostabu, kad dalis jų taip ir liks kristi bet kaip – nepasieksite apatinio jų sluoksnio arba p
amiršite šonus. Rezultatas – nei šiokia nei tokia šukuosena. Džiovindama plaukus fenu ar dažydama juos namų sąlygomis iš pradžių perskirkite 3 horizontalias linijas ir pradėkite darbuotis ties kiekvienu sluoksniu iš eilės, pradedant nuo apatinio. Jei reikia staigiai sutvarkyti plaukus, o laiko katastrofiškai trūksta – idealiai sutvarkykite viršutinį sluoksnį ir šiek tiek paformuokite vidurinįjį.

... pamirštate šaknis? Tai svarbu ne tik kalbant apie plaukų dažymą. Dauguma moterų, formuodamos šukuoseną fenu ar į pagalbą pasitelkusios kosmetines priemones, pradeda nuo pakaušio arba kirpčiukų. Tuo tarpu jei visų pirma skirtumėte dėmesio plaukams ties šaknimis, pavyktų kur kas geriau šukuoseną papurenti, o plaukų galiukai, paprastai linkę sausėti ir skilinėti, taptų sveikesni išvengę bereikalingos cheminių priemonių ir karšto oro atakos.

... per daug „kepinate“ plaukus? Tik labai stori ir atsparūs plaukai gali be didesnių nuostolių atlaikyti karščiausią feno srovę, garbanojimo ar lyginimo žnyples. Jei toks plaukų apibūdinimas jūsiškiams netinka – formuodama šukuoseną naudokite tik žemiausią arba vidutinę temperatūrą. Galite papildomai apsaugoti plaukus nuo perkaitimo: prieš formuojant šukuoseną apipurkšti juos nuo karščio saugančia priemone, naudoti platesnį feno antgalį, kad oro gūsis labiau išsisklaidytų, nesusitelkti ilgesniam laikui į tą patį galvos plotą.

... šukuojatės netinkamais šepečiais ir šukomis? Daugybė moterų šukuoseną formuoja apvaliu šepečiu. Apvalūs šepečiai, kurių skersmuo mažesnis nei 3 cm, skirti ne ilgesniems kaip iki smakro plaukams, taip pat jie suteikia apimties ploniems, retiems plaukams. Ilgiems plaukams reikia ne mažesnio nei 4-7 cm skersmens šepečio, tik toks padės sukurti natūraliai atrodančias, dailias bangeles arba tolygiai ištiesins lygius plaukus, padailins jų kritimą. Kad plaukai žvilgėtų, šukuokitės tik šepečiu, kurio danteliai pagaminti iš natūralių medžiagų.

 
greituteData: Antradienis, 2010-05-04, 10:08 PM | Žinutė # 26
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
.. tepate kosmetinėmis priemonėmis sausus plaukus? Geriausia šukuoseną formuoti iš ką tik išplautų plaukų, bet tiks ir lengvai sudrėkintų sruogų variantas. Dauguma kosmetinių priemonių tolygiau pasiskirsto būtent tada, kai plaukai drėgni. Išimtis – tik nuo aukštos temperatūros saugantys purškikliai, kurie purškiami ant sausų plaukų prieš pradedant darbuotis garbanojimo ar tiesinimo žnyplėmis, bei plaukų lakas.

... naudojate per daug kosmetikos? Perdozavus putų, želė, lako ir kitų kosmetinių priemonių plaukai greitai susiriebaluoja, sulimpa, šukuosena atrodo priplota, tarsi sulaižyta. Jei jūsų plaukų ilgis – iki pečių, želė ir kremo jiems reikia maždaug 2 Lt monetos dydžio kauburėlio. Putų – tiek, kiek tilptų nedideliame kavos puodelyje. Toks kiekis kosmetikos priemonių plaukams suteiks blizgesio, purumo, jų nesulipdys ir nesuriebaluos.

... naudojatės ne tomis priemonėmis? Jūsų naudojamos šukuosenos formavimo priemonės turi atitikti jūsų plaukų tekstūrą ir būklę. O pasirinkti dabar tikrai yra iš ko. Tarkim, norite suteikti plaukams apimties. Plonus ir lengvus plaukus papurens apimties suteikiantis plaukų lakas – jis jų neapsunkins, nenusvers. Jei plaukai tankesni, šukuosenai apimties geriau suteiks putos: jos sutvirtins ir kilstelės plaukus ties šaknimis. Pačius storiausius, banguotus plaukus suvaldyti padės kremas. Tas pats pasakytina ir apie plaukų trinkimą – atidžiai rinkitės šampūną, skirtą būtent jūsų plaukų tipui: riebiems, sausiems, ploniems, dažytiems ir pan.

... neleidžiate plaukams susigulėti? Norite, kad šukuosena laikytųsi ilgiau? Duokite laiko plaukams atvėsti ir patiems atitinkamai sugulti po to, kai išdžiovinote juos fenu. Jei bandote šukuoti ar purškiate laku dar šiltus, neatvėsusius plaukus – visos jūsų pastangos nueis perniek.

... nuolat rišate plaukus į uodegėlę? Žinoma, tai – demokratiškiausia ir patogiausia šukuosena, bet ji ne visada geriausia, ką galite pasiūlyti savo plaukams. Kad uodegėlė atrodytų dailiai, jai taip pat teks skirti laiko, kaip ir bet kuriai kitai šukuosenai. Priešingu atveju jūsų plaukai bus tik surišti, o ne sušukuoti. Maža to, ši šukuosena dar ir kenksminga: dažnai naudojant metalinius segtukus, per stipriai įtempiant plaukus ar surišant juos dar drėgnus ilgainiui ims šakotis plaukų galiukai, plaukai taps trapesni, lūžinės. Sveikesnė alternatyva uodegėlei – kasa arba sege laisvai susigeti palaidi plaukai.

 
greituteData: Antradienis, 2010-05-04, 10:09 PM | Žinutė # 27
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Patarimai, kaip pagreitinti plaukų augimą

Kiekviena moteris, pradedant nuo mažų mergaičių, svajoja apie ilgus, gražius, išpuoselėtus plaukus. Deja, dažniausiai trokštame to, ko neturime, arba negalime turėti. Dažnai garbanė draugei pavydi tiesių plaukų, tamsiaplaukė norėtų nors trumpam pabūti blondinės "kailyje", ilgaplaukė nors penkioms minutėms nori trumpų plaukų šukuosenos.
Pirmiausia, kaip ir visose gyvenimo situacijose, reikia pasidžiaugti tuo, ką turime. Galbūt Jūsų trumpi plaukai keletą kartų sveikesni už ilgaplaukių, kurios jų nekirpę kelis metus, ir nušiurę plaukų galai labai negražiai atrodo (nekalbu apie ilgus išpuoselėtus plaukus). Galbūt Jūsų garbanėlės, kurios Jus erzina yra Jūsų vizitinė kortelė, ir išskirtinumo požymis. Nuo senų senovės yra laikomasi nuostatos, kad jeigu žmogus turi vešlius, ilgus plaukus, vadinasi, pas jį gera energetika. Pakeisti genetiškai paveldėtos plaukų struktūros mes nepajėgūs, tačiau patarimų, kaip pagreitinti plaukų augimą, turime:

1. Pirmiausia turite pasirūpinti "įrankiais", tinkančiais Jūsų plaukų struktūrai. Pasirinkite šepetį, ar šukas, kurie puoselėtų Jūsų plaukus. Tai gali būti medinės šukos, arba natūralių šerių šepetys. Svarbiausia, kad šukavimosi metu šepetys nepeštų Jūsų plaukų.

2.Kad ir kaip bebūtų gaila atsisveikinti
su kiekvienu plaukų milimetru, svarbiausia, prieš pradedant auginti plaukus, nukirpti pažeistus plaukų galus.

3. Išsirinkite kirpėją, kurios(-io) tikslas būtų ne pasiūlyti Jums madingus, naujus kirpimus, o auginti, puoselėti Jūsų plaukus. Tokia meistrė(-as) skubės ne kirpti Jums plaukus, o iš tikrųjų patrumpins tik kelis milimetrus, kad plaukai įgautų sveikų plaukų išvaizdą.

4.Namuose išsiplovę galvą, stenkitės išsidžiovinti natūraliai, nenaudodamos plaukų džiovintuvo. Taip prižiūrimi plaukai ne tai išsausės, galės sveikiau augti.
5. Esant galimybei, pasirinkite natūralius, ekologiškus šampūnus plaukams. Tokie produktai neturi konservantų, neapsunkina plaukų.

6. Maistas, tiksliau tinkama mityba, yra vienas iš svarbiausių veiksnių, norint užsiauginti gražius plaukus. Jūsų maiste turi netrūkti vitaminų, baltymų, ir be, abejo, riebalų. Angliavandenius rinkitės tik tuos, kurie lėčiau įsisavinami:kruopos, daržovės, vaisiai. Atsisakykite saldumynų, kavos, alkoholio. Naudokite vitaminus, papildus, skirtus norintiems turėti gražius plaukus. Daugeliui žmonių jie padeda.

7. Nenaudokite stipriai veržiančių gumyčių, segtukų. Jei turite susisegti plaukus, darykite tai švelniai, neįveržkite gumyčių. Per daug įtempti plaukai yra prasčiau aprūpinami visomis medžiagomis, taip stabdomas jų augimas.

 
greituteData: Antradienis, 2010-05-04, 10:09 PM | Žinutė # 28
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
8. Išsiplovus galvą, pabaigoje plaukus perplaukite vėsiu vandeniu. Taip plauko folikulas yra tarsi "uždaromas", ir neigiami aplinkos veiksniai jį mažiau veikia.

9 .Nenaudokite lako, putų, vaško, ir kitų plaukų formavimo priemonių.

10. Paprastai lūžinėja sausi, perdžiūvę plaukai. Be to kepurės, temperatūrų kaita taip pat daro neigiamą įtaką plaukų augimui. Kai tik turite galimybę, leiskite "kvėpuoti" savo plaukams, pabūkite be kepurės. Jei yra daug saulės, ypatingai pavasarį, kai pirmieji saulės spinduliai patys pavojingiausi, naudokite tam skirtą, nuo saulės apsaugantį, aliejuką plaukams.

11. Naudokite kaukes, kondicionierius plaukams, saugokite ir puoselėkite plaukus, atsižvelgdami į Jų tipą (sausi, riebūs, normalūs). Būtinai naudokite aliejuką plaukų galams.

12. Kiekvieną vakarą išmasažuokite galvos odą, iššukuokite plaukus įvairiomis kryptimis. Tai suaktyvina kraujotaką ir padeda greičiau augti plaukams. Gražių plaukų.

 
greituteData: Antradienis, 2010-05-04, 10:11 PM | Žinutė # 29
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Masažas atgaivins plaukus

Jei jūsų plaukai nušiurę, išsausėję ar greitai įsielektrina, juos atgaivinti padės galvos masažas. Masažas turėtu trukti nuo 15 iki 20 minučių. Masažą geriausiai daryti ryte. Galima masažuoti sausą odą arba šampūnu ar plaukus stiprinančių augalų nuoviru ištrintus plaukus. Tam tiks dilgėlių, ramunėlių ar ąžuolų žievės nuovirai.

Kaip atlikti masažą?

Atsipalaiduokite. Tiesiomis linijomis pabraukykite nuo antakių pakaušio link, nuo kaktos vidurio ausų link.

Viską pakartokite banguotomis linijomis. Sukamaisiais judesiais pamasažuokite galvą: nuo kaktos pakaušio link ir nuo ausų pakaušio link bei nuo sprando pakaušio link.

Masažą užbaikite ramiais, banguojančiais judesiais.

 
neridaData: Trečiadienis, 2014-08-27, 7:12 AM | Žinutė # 30
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9167
Apdovanojimai: 41
Reputacija: 18
Statusas: Atsijungęs


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero

 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Natūralūs plaukai (informacija)
Search:


Copyright MyCorp © 2024