...
 Natūralūs plaukai - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Natūralūs plaukai (informacija)
Natūralūs plaukai
ausroteaData: Pirmadienis, 2010-03-08, 4:34 PM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs

Apie plaukus, priemones jiems ir jų priežiūrą. Be komentarų.

Pokalbiai apie plaukus ČIA.
 
greituteData: Penktadienis, 2010-03-19, 12:43 PM | Žinutė # 2
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Sveikai žvilgantys, purūs, tankūs plaukai yra madingi visada. Vešlūs ir žvilgantys plaukai – ne vien sveikata ir grožis. Tai individualumas, pasitikėjimas savimi. Nuo neatmenamų laikų žmonės įvairiais būdais stengėsi puoselėti ir prižiūrėti savo plaukus. Keitėsi mados, grožio supratimas. Tačiau plaukų priežiūra visuomet buvo aktuali.
 
greituteData: Penktadienis, 2010-03-19, 12:45 PM | Žinutė # 3
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Žmogų labiausiai puošia gražūs plaukai: šukuosena, kirpimas, sveikas plaukų žvilgesys. Stilingai apkirpti gali kirpėja, tačiau kaip plaukai atrodys kasdien, priklauso tik nuo jūsų pačių. Ką daryti, kad jūsų plaukai būtų žvilgantys ir elastingi kiekvieną dieną.

Kaip dažnai reikia trinkti galvą?

Trinkti galvą reikia kiekvieną dieną. Jeigu plaukai ilgi, trinkti galima kas antrą dieną. Klaidinga manyti, jog jeigu plaukai yra pasipūtę, greitai nesiriebaluoja, užtenka juos trinkti tik vieną kartą per savaitę. Pažvelgus į tokį plauką pro mikroskopą būtų matyti, kad plaukas yra nešvarus. Jei jūsų plaukai natūraliai sausi arba smarkiai paveikti gausiai naudojamų šukuosenų formavimo priemonių, dažnų perdažymų ir tiesinimų, ieškokite šampūno ir plaukų balzamo, drėkinančio plaukus. Nepamirškite ir apie drėkinamąją plaukų kaukę.

 
greituteData: Penktadienis, 2010-03-19, 12:45 PM | Žinutė # 4
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Koks šampūnas tinkamiausias?

Nesižavėkite pigiais reklamuojamais šampūnais ir kondicionieriais. Visas plaukų priežiūros priemones rekomenduojama pirkti tik specializuotose parduotuvėse.
Dažant plaukus jie pažeidžiami, pakinta plaukų struktūra, jie išsausėja, lengviau lūžinėja, todėl dažytus plaukus reikia prižiūrėti specialiai dažytiems plaukams skirtais šampūnais, kondicionieriais, kaukėmis ir balzamais.
Jeigu plaukas yra šviesintas, jokiu būdu nesirinkite šampūno ar kondicionieriaus dažytiems plaukams. Šviesintiems plaukams labiausiai tiks atstatomosios plaukų priežiūros priemonės.
Jeigu jūsų galvos oda pleiskanoja, neskubėkite pirkti stiprių gydomųjų priemonių nuo pleiskanų. Juk susirgę sloga jūs nepuolate naudoti antibiotikų. Pleiskanų atsiradimo priežastys gali būti įvairios: sausa galvos oda, netinkamos plaukų formavimo priemonės, netinkamas šampūnas.
Daugelis žmonių naudoja plaukų kondicionierių. Puiku. Plaukų kondicionierius plauką daro glotnų, tačiau tai trumpalaikis efektas. Kad plaukai ilgai atrodytų sveiki ir žvilgantys, būtina 1-2 kartus per savaitę naudoti plaukų kaukes. Jose esančios medžiagos įsiskverbia į plauką ir jį maitina.
Jeigu abejojate, kokias plaukų priežiūros priemones naudoti, pasitarkite su savo kirpėja.

 
greituteData: Penktadienis, 2010-03-19, 12:46 PM | Žinutė # 5
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Kaip teisingai džiovinti plaukus?

Plaukus džiovinkite rankšluosčiu, tačiau labai intensyviai netrinkite, nes pažeisite plauko struktūrą. Išsitrinkus galvą, geriausia apvynioti ją rankšluosčiu ir palaukti, kol jis sugers drėgmę.
Plaukus geriausia džiovinti natūraliai. Tačiau ne visada tai įmanoma, ypač, jei skubame. Dėl to vos ne kasdien naudojamės plaukų džiovintuvais. Svarbu, kad jis būtų kokybiškas. Kažin ar kokybišku galima vadinti tokį džiovintuvą, kuris kainuoja vos 20 litų. Kokybiškame plaukų džiovintuve yra įvairių filtrų, apsaugančių plaukus nuo tiesioginio karščio, kuris gali pažeisti plauko struktūrą, jį išsausinti. Turėdami kokybišką plaukų džiovintuvą, plaukus galite drąsiai džiovinti kiekvieną dieną jų nepažeisdami.

Kasdienis plaukų tiesinimas vadinamuoju "lygintuvu" plaukams gali būti pražūtingas. Daug kartų yra tekę matyti tokio netinkamo plaukų formavimo pasekmes. Plaukai tampa ploni lyg voratinklio siūlai, atrodo nutriušę. Taip pažeistiems plaukams padėti negali niekas - nei kaukės plaukams, nei kitos gydomosios plaukų priemonės. Vadinamuoju "lygintuvu" plaukus tiesinti galima tik retkarčiais, ypatingomis progomis.
Moterims, svajojančioms apie tiesius plaukus ir tokių neturinčioms, reikėtų pagalvoti apie cheminį plaukų tiesinimą. Deja, šis šukavimo būdas ne visiems plaukams tinka. Pasitaiko atvejų, kai praėjus dviem savaitėm po cheminio plaukų tiesinimo nelieka nė žymės, kad plaukai buvo tiesinti. Sėkmingam cheminiam plaukų tiesinimui įtakos turi daugelis faktorių: plauko struktūra, naudojamos priemonės, kirpėjos patirtis. Kokybiškas plaukų tiesinimas kainuoja apie 500-700 litų.

Kuo šukuoti plaukus?

Klaidinga manyti, kad tuo pačiu šepečiu galima plaukus ir ištiesinti, ir pabanguoti, ir suteikti jiems purumo. Kiekvienas šepetys turi savo paskirtį.
Platus ir plokščias šepetys skirtas ilgų ir tiesių plaukų šukuosenoms formuoti. Džiovinant šio tipo šepečiu šukuojami plaukai tampa purūs ir žvilgantys.
Natūralių šerių šepetys puikiai tinka galvos odai masažuoti. Toks šepetys plaukų nepeša ir nedrasko, tačiau šukavimas labai ilgai užtrunka.
Apvalus šepetys skirtas plaukų galiukams užriesti ir plaukų apimčiai padidinti. Tokį šepetį reikėtų rinktis pagal savo plaukų ilgį: trumpiems tinka siauresnis, ilgiems — platesnis šepetys. Priklausomai nuo šepečio skersmens skirsis ir formuojamų bangelių dydis ir forma.
Cheminiu būdu sušukuotų plaukų šepečiu šukuoti negalima. Tokiems plaukams tinka retos šukos.
Neseniai rinkoje pasirodė naujovė — jonizuoti šepečiai. Šukuojant plaukus tokiu šepečiu plaukai nesausėja, neįsielektrina.

 
greituteData: Penktadienis, 2010-03-19, 12:47 PM | Žinutė # 6
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Tikriausiai kiekviena moteris yra girdėjusi apie plaukų priauginimą. Madinguose salonuose ši procedūra yra atliekama jau keletą metų, deja, daugumai moterų ji iki šiol atrodo „ultra-moderni", tinkanti nebent labai jaunoms, ekstravagantiškoms merginoms ar scenos žvaigždėms.

Iš tiesų šią procedūrą galėtume traktuoti kaip išsigelbėjimą toms, kurios metų metus kankinasi, svajodamos apie ilgus plaukus ar toms, kurių plaukai yra plonesni, nei norėtųsi. Jei plauku prailginimą dar galėtume įvardinti kaip užgaidą, tai plaukų apimties padidinimas daugybei moterų, nepriklausomai nuo jų amžiaus ar socialinio statuso, yra būtinybė.

Plaukų apimties padidinimas yra žymiai pigesnė procedūra nei prailginimas, ir užima tik apie 2 val., o efektas - neįtikėtinas! Tačiau pati populiariausia procedūra plaukų priauginimo srityje yra, taip vadinamas, „spalvos priauginimas". Klientui yra siūloma 67 atspalvių paletė, sruogos gali būti priaugintos per pusvalandį, vietoje žymiai ilgiau trunkančio dažymo. Be to, bet kuriuo momentu sruogas galima nuimti ir pakeisti kitomis, be jokios žalos plaukams. „Spalvos priauginimo" galimybės iš tiesų neribotos. Pavyzdžiui, ant tamsių dažytų plaukų sunku, nesugadinus plauko, išgauti šviesias sruogas arba išlaikyti ryškią sruogų spalvą pora mėnesių, bet kurie, net patys geriausi, dažai anksčiau ar vėliau pradeda blukti, o priaugintų sruogų spalva išlieka nepakitusi.

Sklando gandai, kad plaukų priauginimas labai kenkia plaukams. Teko skaityti internete apie įvairius „nuotykius" susijusius su šia procedūra. Kažkam atrodo, kad sruogos priauginamos prie plaukų galiukų, kažkas dalijasi ispūdžiais apie tai, kaip priaugintus plaukus po tam tikro laiko teko nukirpti su savais plaukais ir t.t. Galima būtų mostelėti ranka į tokius šypseną keliančius komentarus, jei kartais tai nebūtų tiesa. Tačiau tokia situacija atsiranda ne dėl pačios procedūros „kenksmingumo", o dėl atliekančių šią procedūrą neprofesionalumo. Pacituosiu ištrauką iš straipsnio, kuriame vienas iš sostines salonų reklamuoja šią procedūrą: „Nuimti priaugintus plaukus rekomenduojama po 6-7 mėn., tačiau neretai mergina lieka su jais net metus ..." Tai iš esmės klaidinanti informacija, deja, priaugintų plaukų „nešiojimo" trukmė yra žymiai trumpesnė. Jei jūsų plaukai normalūs, nepavargę nuo dažymo, galite džiaugtis priaugintais plaukais nuo 3 iki 6 mėnesių, aišku jei juos teisingai prižiūrėsite. Priežiūra nėra sudėtinga, tiesiog plaukus reikia dažniau šukuoti su specialiu šepečiu ir naudoti plaukų priežiūros priemones, skirtas priaugintiems plaukams. Plonų, silpnų plaukų savininkėms rekomenduojama priaugintus plaukus „nešioti" ne ilgiau kaip 3 mėn. Taigi, sunku įsivaizduoti, kaip atrodo priauginti plaukai, palikti „ant galvos" metams, iššukuoti jų tikrai neįmanoma, belieka tik nukirpti kartu su savais plaukais.

 
greituteData: Penktadienis, 2010-03-19, 12:47 PM | Žinutė # 7
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Be abejo, klientei žymiai patraukliau atrodo nemaža plauku priauginimo kaina, jei ištisus metus, o ne keletą mėnesių ji turės ilgus, purius ir gražius plaukus. Deja, tai nėra tiesa, o tokia informacija diskredituoja šią puikią, procedūrą.

Plaukų priauginimui yra naudojami natūralūs, europinio tipo plaukai, kuriuos galima dažyti, tiesinti, garbanoti, o visa „nešiojimo" laiką jie išlieka sveiki ir blizgūs. Kiekviena sruoga turi keratino kapsulę, kuri skaitmeniniu aparatu, kontroliuojančiu specialių žnyplių temperatūrą, yra pritvirtinama prie jūsų plaukų sruogos. Šios technologijos dėka tik 7 % kliento plaukų „dalyvauja" šioje procedūroje, o sujungimo vieta lieka praktiškai nematoma.

Pastaruoju metu labai populiaru plaukų priauginimą naudoti vestuvinių ir proginių šukuosenų kūrimui, kurios yra puošiamos aksesuarais iš Swarovski kristalų, pritvirtinamų ta pačia technologija.

Taigi, šios unikalios procedūros galimybės yra beribės, bet ją, kaip ir bet kurią kitą procedūrą, turi atlikti profesionalas, turintis atsakomybės jausmą ir nemeluojantis savo klientui.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:01 PM | Žinutė # 8
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Plaukų priežiūros klaidos ir jų pasekmės

Nesaikingas balzamo ar kondicionieriaus naudojimas.
Pasekmės. Prie šaknų plaukai lipnūs, prigludę ir greitai susiriebaluoja, gali būti sunkiai iššukuojami. Nemalonu juos liesti.

Karštų prietaisų plaukams prižiūrėti ir jiems formuoti dažnas naudojimas (džiovinti, tiesinti, sukti ir pan.)
Pasekmės. Sausi plaukų galiukai, jie pradeda šakotis ir trupėti. Taigi teks atsisveikinti su nudegintais plaukų galiukais.

Cheminis ant dažytų ar šviesintų plaukų.
Pasekmės. Dažyti plaukai bus pažeisti, nudegę, pasišiaušę, praras blizgesį. Geriau pirmiausiai sudėti cheminį, atgaivinti plaukus ir tik tuomet dažyti.

Be saiko, nesilaikant gamintojų rekomendacijų, naudojamas plaukų lakas, putos, žele, vaškas ar kt. plaukų priežiūros ir formavimo priemonės.
Pasekmės. Negyvų, sulipusių plaukų išvaizda, jie atrodys tarsi šalmas ar šieno kupeta.

Taupymas savo plaukų sąskaita (jei nespręstum apsikirpt pati).
Pasekmės. Na, gerai pagalvok pati koks gali būti rezultatas, ar verta rizikuoti... Bet to senolių išmintis sako, kad pats kirpdamas savo plaukus – nukirpsi ir savo laimę...

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:02 PM | Žinutė # 9
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Kovokite prieš plaukų slinkimą natūraliomis priemonėmis

Plaukų silpnėjimas ir slinkimas darosi vis dažnesnė ne tik vyrų, bet ir moterų problema. Nuo 50 iki 100 išslinkusių plaukų per parą dar yra normalu, tačiau dažnas šią ribą viršijame. Gali būti daug veiksnių, susijusių su greitesniu plaukų slinkimu. Tai vaistai ir chemoterapija, genetikos liga, nesubalansuota mityba, stresas, hormonų disbalansas, sutrikusi galvos odos kraujotaka.
Kadangi slenkantys plaukai gali kelti daug baimės, verčiau kreiptis į gydytoją ar bent vaistininką, kad suteiktų daugiau informacijos. Nepulkite ryti tablečių, nes daugelis vaistų yra susiję su plaukų slinkimu.
Jeigu jūsų plaukų slinkimas prasidėjo po labai griežtos dietos, reikia keisti racioną. Lėtinis stresas arba sunki liga taip pat gali sukelti plaukų slinkimą, tad reikia stengtis mažinti įtampą darbe, užsiimti joga, meditacija. Hormonų disbalansas yra rimta problema ir čia geriausia patartų gydytojas. Tačiau japonų mokslininkai siūlo sumažinti sočiųjų riebalų, rafinuoto cukraus ir miltų, perdirbtų maisto produktų vartojimą ir kuo daugiau vartoti daržovių bei jūros produktų, kas galėtų padėti sumažinti plaukų slinkimą.
Būtina reguliariai valgyti įvairų maistą. Svarbiausios riebalų rūgštys, būtinos sveikiems plaukams, geriausiai pasisavinamos iš graikinių riešutų, žuvies, avokadų.
Biotinas ir geležis skatina plaukų augimą. Jo galima rasti riešutuose, ruduosiuose ryžiuose ir avižose. Geležies gausu žalialapėse daržovėse, poruose, riešutuose, džiovintuose vaisiuose, figose ir uogose. Norint padėti Jūsų organizmui pasisavinti geležį, būtinas vitaminas C, kurį galite gauti iš citrusinių vaisių, braškių ir raudonųjų pipirų.
A ir B vitaminai, silicis bei cinkas gali padėti sumažinti streso poveikį ir prisidėti prie sveikų plaukų grožio.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:03 PM | Žinutė # 10
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Koks tavo plaukų tipas?

Normalūs plaukai
Jei jie nedažyti ir nešukuoti chemiškai, yra nei riebūs, nei sausi, šukuosena išsilaiko savaime ir visuomet gerai atrodo. Normalius plaukus galima kasdien trinkti šampūnu su kondicionierium. Tokie šampūnai skirti vienu plovimu atlikti du darbus. Jais skalaujant plaukus pašalinami riebalai ir nešvarumai, o kondicionierius lieka. Plaukai ima žvilgėti, juos lengva iššukuoti.

Sausi plaukai
Atrodo matiniai, jaučiamas sausumas, lengvai veliasi, juos, ypač drėgnus, sunku iššukuoti šukomis ar šepečiu. Dažnai pakankamai stori ties šaknimis, tačiau ploni ir neretai išsišakoję ties galiukais.
Priežastys: Per dažnai plaunama galva, per dažnai šukuojami karštais prietaisais, veikia dažai (ypač kai plaukai šviesinti) ar cheminis sušukavimas, bei žeidžia saulė ar atšiaurūs orai. Visi šie faktoriai sausina plaukus ir jie tampa ne tokie elastingi, purūs ir paslankūs. Plaukai gali sausėti ir sutrikus riebalų gaminimosi funkcijai.
Sprendimai: Naudokite maitinamąjį šampūną ir intensyvaus poveikio kondicionierių. Ypač naudingas šiltas augalinio aliejaus masažas. Pasitaikius progai, leiskite plaukams savaime išdžiūti.

Riebūs plaukai
Riebūs plaukai atrodo nutysę ir sukibę, juos reikia dažnai trinkti.
Priežastys: Sutrikus hormonų pusiausvyrai, patyrus stresą, esant karštam, drėgnam orui, per daug šukuojant ar nuolat braukiant per laukus ranka, prakaituojant ar valgant daug sočiųjų riebalų, ima gamintis per daug riebalų. Vos per kelias dienas ar net valandas plaukai susiriebaluoja, sukimba ir iš jų nebeįmanoma sutvarkyti.
Sprendimai: naudokite švelnų šampūną ir plaukai bus puresni. Nuo lengvo cheminio sušukavimo plaukai papurs ties šaknimis bei sumažės riebalų gaminimasis. Pasižiūrėkite kuo maitinatės: savo racione sumažinkite pieniškų bei riebių produktų . Stenkitės naudoti kuo daugiau šviežio maisto ir per dieną išgerti stiklines 6-8 vandens.

Mišrūs plaukai
Mišrūs plaukai būna riebūs ties šaknimis, tačiau sausi ir netgi sulūžinėję ties galiukais.
Priežastys: Chemikalų poveikis, jei per dažnai plaunate galvą, jei per daug būnate atviroje saulėje arba labai dažnai naudojate karštus šukuosenų formavimo prietaisus. Dėl šių priežasčių dažnai ties šaknimis sutrinka riebalų gaminimasis bei apsauginė plaukų žvynelių funkcija. Plaukų galiukai išsausėja.
Sprendimai: naudokite tik švelnaus poveikio priemones. Jei naudosite per daug riebiems arba sausiems plaukams skirtų priemonių, jos taip pat gali sukelti problemų. Būtų geriausia, jei naudotumėte specialiai mišriems plaukams skirtas priemones. Dar geras būdas yra šampūną naudoti riebiems plaukams, o kondicionieriumi tepkite ne nuo pat šaknų.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:04 PM | Žinutė # 11
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Kaip išsirinkti plaukų dažus?

Kaip sėkmingai pasirinkti dažus, kad plaukai atrodytų gražiai ir natūraliai? Jums bus daug lengviau juos išsirinkti, kai sužinosite kokie būna plaukų dažų tipai.
Semi-Permanentiniai plaukų dažai
Pusiau ilgalaikių plaukų dažų sudėtyje yra mažas procentas peroksido ir nėra amoniako. Šio tipo dažai paprastai išlieka apie 6-8 savaites ( išblunka po 6-12 plovimo).
Tai yra vienas iš mažiausiai pažeidžiančių plaukus dažymo būdas. Tačiau šie dažai gali tik patamsinti plaukus, jie nepajėgūs nušviesinti. Reikia įsidėmėti, jog pusiau ilgalaikiai dažai nenudažo žilų plaukų. Geriausiu atveju galima tikėtis, kad žilas plaukas pasidengs nuo 30% iki 80%.
Jums prireiks reguliariai padažyti šaknis. Beje dažymas šiais dažais yra puikus būdas išbandyti dažų spalvą be ilgalaikio įsipareigojimo ar rizikos pažeisti plaukus. Ypač kai plaukai ilgi.
Demi-Permanentiniai plaukų dažai
Šio tipo plaukų dažuose yra didesnis procentas peroksido, tačiau nėra amoniako. Šaknis reikėtų padažyti kas 4-6 savaites (išblunka po 24 plovimų). Šie dažai geriau nudažo žilus plaukus. Bet šie dažai visgi gali tik tamsinti plaukus – nepajėgūs nušviesinti.
Permanentiniai (ilgalaikiai) plaukų dažai
Šio tipo plaukų dažai susideda iš peroksido ir amoniako. Jie gali plaukus nutamsinti ir keliais tonais pašviesinti. Pergamentiniai plaukų dažai neatsiplauna – teks laukti, kol jie nuaugs. Šaknis reikia padažyti kas 4-6 savaites. Ilgalaikių dažų trūkumas, kad atsiauginant natūralią plaukų spalvą – lieka ryški linija, kuri skiria skirtingus atspalvius. Ilgalaikiai plaukų dažai taip pat gali išsausinti plaukus ar netgi juos pažeisti, nebent naudosite gerai drėkinančias plaukų priežiūros priemones.
Augaliniai plaukų dažai
Šio tipo plaukų dažai (Chna, Basma ir kt.) ne tik kad nekenkia plaukams, tačiau dar juos ir atgaivina, pagyvina. Augaliniai dažai gali tik patamsint – jie nepajėgūs šviesinti. Šiais dažais išgaunamos natūralios spalvos. Jie nudažo žilus plaukus. Tik reikia įsidėmėti, kad viena Basma plaukų dažyti negalima, nebent norite išgauti žalsvai mėlyną atspalvį.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:04 PM | Žinutė # 12
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Cheminis Plaukų Garbanojimas

Kas ten vyksta su mūsų plaukais cheminio proceso metu?

Cheminiu būdu sukamo plauko struktūra suardoma – to neišvengsite. Kad pakeistų plauko formą, cheminių vaistų veikliosios medžiagos įsiskverbia į plauko vidų ir pirmiausiai suardo keratinines grandines, kurios yra atsakingos už plauko struktūrą ir jo atsparumą mechaniniam poveikiui. Plaukas tampa bejėgis. Tuomet galima išgauti norimą plaukų formą sukant juos ant suktukų. Tačiau čia dar ne viskas, tą formą reikia užfiksuoti tam tikru fiksuojančiu preparatu. Nes juk plauko keratininės grandinės vis dar suardytos ir jei neužfiksuotume (to tikrai nepamiršta kirpėjos) – plaukas paprasčiausiai nulūžinėtų. Taigi fiksuojantis preparatas atstato pradinę plauko būklę, o kartu ir suteikia jam naują formą.
Po procedūros...
Po cheminio plaukų garbanojimo procedūros būtinai reikia pakirpti galiukus, nes sukami ant suktukų plaukų galiukai negražiai užlinksta, taip ir užsifiksuoja.
Ne paslaptis, kad plaukai po cheminio sušukavimo tampa sausesni, tad juos reikia labai prižiūrėti. Tam yra skirtos specialios chemiškai pažeistų plaukų priežiūros priemonės. Jos turi savybę maitinti, drėkinti plaukus, ir saugoti juos nuo žalingų išorinių veiksnių pvz. saulės, šalčio ir pan.
Po cheminio sugarbanojimo būna labai nemalonus kvapas, norisi bėgti namo ir išsiplauti plaukus, tačiau neplaukite plaukų 48 val. – tada geriau laikysis cheminis.
Po cheminio sugarbanojimo plaukai šiek tiek pašviesėja. Dažyti plaukus galima tik po 2 mėnesių. Nepatartina dažyti ilgalaikiais dažais, kad dar labiau nesužalotumėte plaukų. Geriau rinkitės tokius dažus, kurių sudėtyje nėra amoniako. Tokie dažai nepaveikia plauko chemiškai, nusiplauna po 12-24 plovimų, tačiau šie dažai nepajėgūs plaukų nušviesinti.

Kita naudinga informacija
Jei jūsų plaukai yra nušviesinti, cheminio plaukų garbanojimo daryti nepatartina. Tiesiog nusivilsite rezultatu, nes plaukai praras blizgesį, šiaušis, ims lūžinėti jums norėsis kuo greičiau juos atsiauginti.
Jei turite šviesintų sruogelių, cheminį dėti galima, tačiau prieš procedūrą kirpėja turėtų ant šviesių sruogelių užtepti apsauginę priemonę.

Taip atrodo plaukas, po antro cheminio sušukavimo
Kai cheminis nuauga, plaukai atrodo prastai, ypač jei padarytas stipresnis cheminis, skirtumas tikrai bado akis. Tačiau jei nesinori laukti kol atsiauginsite savus tiesius plaukus, o garbanų vis dar norite, cheminį galite susidėti tik nuaugusių šaknų dalyje. Tačiau paprašykite kirpėjos, kad prieš tai chemiškai paveiktus plaukus padengtų apsaugine priemone. Juk jų nereikia per naują gadinti, nes taip tik pabloginsite jų būklę. Fotografijoje parodytas plaukas tikrai nekelia šypsenos.
Jei jūsų plaukai tiesūs kaip stagarai, nepasiduoda sukimams, po sukimo suktukais iš karto išsileidžia - prieš darydamos cheminį sušukavimą būtinai pasakykite apie tai kirpėjai. Kirpėja į tai atsižvelgs ir parinks tinkamo stiprumo chemikalus. Jei neperspėsite – cheminis jau po pirmojo plaukų plovimo gali išsileisti.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:05 PM | Žinutė # 13
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs
Plaukų augimo ciklas

Vienintelė gyva plauko dalis yra po galvos oda. Kai plaukas ją perauga, tampa mirusiu audiniu.

Plaukas gyvena tris augimo stadijas:
• pradinę (anagenezės)
• pereinamąją stadiją (katagenezės)
• poilsio stadiją (telogenezės)

Pradinėje stadijoje plaukas aktyviai auga.
Pereinamojoje stadijoje plaukas nustoja augti, tačiau gyvybiniai procesai papilėje ir toliau vyksta.
Poilsio stadijoje plaukas visiškai nustoja augti. Šioje stadijoje papilėje nebevyksta jokie procesai. Galų gale senąjį plauką išstumia naujai augantis, ir ciklas prasideda iš naujo.
Pradinė stadija tęsiasi nuo dvejų iki ketverių metų, pereinamoji stadija – tik apie 15-20 dienų, o poilsio stadija - 90-120 dienų. Bet kuriuo metu apie 93% žmogaus plaukų yra pradinėje, 1% - pereinamojoje, ir 6% poilsio stadijoje.

Įdomūs faktai apie plaukus
• Plaukai paauga apie 12mm per mėnesį.
• Vienas plaukas gyvena iki 7 metų.
• Jeigu žmogus niekada nekirptų plaukų, prieš iškrisdamas plaukas užaugtų maždaug 107 cm ilgio.
• Moterys turi daugiau plaukų negu vyrai.
• Plaukai greičiau auga vasarą ir miego metu.
• Greičiausiai plaukai auga nuo 16 iki 24 metų amžiaus.
• Moterys, sulaukusios 40 – 50 metų netenka apie 20% plaukų.
• Su amžiumi plaukai sausėja

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:05 PM | Žinutė # 14
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Galvos odos masažas


Galvos odos masažas turi daug privalumų. Tokio masažo metu į audinius patenka daugiau kraujo, kuris pagerina maitinamųjų medžiagų ir deguonies patekimą į plauko maišelį. Masažas atpalaiduoja galvos odą, sulėtina plaukų slinkimą, atskiria negyvas odos ląsteles bei stabdo pernelyg greitą riebalų gaminimosi procesą, kuriam sutrikus plaukai tampa per riebūs.
Galite pati padaryti galvos masažą namų sąlygomis. Po galvos plovimo plaukus įtrinkite jūsų plaukų tipui pritaikyta plaukų kauke. Iš pradžių švelniai pirštų galiukais masažuokite galvos odą sukamaisiais judesiais. Pradėkite nuo kaktos, judėkite smilkinių link, po to – viršugalvio ir kaklo linijos link. Paskui stipriai (tačiau ne per daug!) pirštų galiukais spaudykite galvos odą. Sugniauždama ir išskleisdama tarp plaukų pirštus paminkykite vienoje vietoje. Maždaug minutę pamasažavusi, imkitės kitos galvos dalies. Išmasažuokite visą galvos odą ir viršutinę kaklo dalį. Po to išskalaukite plaukų kaukę, jei to reikalauja instrukcija.

 
greituteData: Pirmadienis, 2010-03-22, 10:05 PM | Žinutė # 15
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1810
Apdovanojimai: 18
Reputacija: 6
Statusas: Atsijungęs

Bijai dažyti silpnus plaukus?

Dažyk plaukus augaliniais dažais CHNA ir BASMA
Chna ir Basma yra natūralūs plaukų dažai, kurie gaminami iš tam tikrų sudžiovintų ir susmulkintų augalų. Šių augalinių dažų privalumas yra tas, kad jie ne tik pakeičia plaukų spalvą, tačiau juos atgaivina ir sustiprina. Šie dažai apsaugo galvos odą nuo pleiskanų, sustiprina plaukų šaknis ir pamaitina galvos odą. Plaukai nuolat dažomi Chna, greičiau auga ir neslenka. Negalima dažyti plaukų tik viena Basma, nes plaukai įgaus žalsvai mėlyną atspalvį. Dažant reikia Chna ir Basma dažus naudoti drauge, tada gaunami natūralūs atspalviai. Jais galima išgauti įvairių atspalvių – nuo rausvo, iki tamsiai kaštoninio.

Dažančioms plaukus namuose
Dažymas šiais dažais trunka apie 2,5 val. Prieš dažymą plaukus reikia išplauti tik šampūnu, kurio sudėtyje nėra kondicionieriaus. Po to neperdžiovinkite plaukų, nes dažams bus sunkiau įsiskverbti į perdžiūvusį plauko paviršių. Dažų užmaišymui nenaudokite metalinių indų, kad išvengtumėt nepageidaujamų reakcijų.

Chna paruošimas: Miltelius supikite į indą ir mentele sutrikite gumulėlius, tada į dažus pilkite 80°C karštumo vandens. Maišykite kol pasidarys košelė. Nepadarykite per tirštai, nes užtepus ant plaukų vanduo greitai išgaruoja ir jei masė bus per tiršta – plaukai gerai nenusidažys.
Paruošus Cha mišinį reikia kuo skubiau nutepti plaukus, nes kuo aukštesnė paruoštos masės temperatūra, tuo geriau plaukai nudažomi. Kad dažai greitai neatvėstų, įsistatykite dubenėlį į kitą indą su karštu vandeniu. Žilus plaukus reikia ypač kruopščiai ištepti. Užtepus masę ant plaukų, uždėkite maišelį ir dar rankšluostį, kad būtų palaikoma šiluma. Galite karštu fenu papūsti į rankšluostį. Pasibaigus dažymo laikui, plaukus išplaukite šiltu vandeniu be šampūno ir gerai nusausinkite. Tada pasiruoškite Basma mišinį.

Basma paruošimas: miltelius užpilkite 80° - 90° C karštumo vandeniu. Basmos mišinys turi būti skystesnis už Chna mišinį, nes Basma labiau tirštėja. Dubenį su užmaišytais dažais pastatykite ant silpnos ugnies ir maišykite, kol užvirs.

Ištepus plaukus Basma, maišelio ir rankšluosčio dėti nereikia. Pasibaigus dažymo laikui, plaukus išskalaukite šiltu vandeniu. Reikia žinoti, kad plaukai tamsėja po dažymo. Jeigu nudažėte per tamsiai, pabandykite plaukus išplauti šampūnu – turėtų pašviesėti.

 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » GROŽIO IR KOSMETIKOS SALONAS » Natūralūs plaukai (informacija)
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:


Copyright MyCorp © 2024