...
 SALDUS STALAS - Page 8 - Forumas
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum moderator: Krla  
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » SALDUS STALAS (receptai)
SALDUS STALAS
ausroteaData: Antradienis, 2010-03-30, 7:13 AM | Žinutė # 1
forumo tauškutė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 4166
Apdovanojimai: 34
Reputacija: 14
Statusas: Atsijungęs
SALDŽIŲ PATIEKALŲ RECEPTAI.

BE KOMENTARŲ.

niam
 
Ala78Data: Trečiadienis, 2012-01-11, 2:50 PM | Žinutė # 106
forumo draugė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 1518
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 3
Statusas: Atsijungęs
TORTAS "MALKOS PO SNIEGU''



Reikia:

0,5-0,7 kilogramo vyšnių be kauliukų. (aš dėjau į kiekviena malką skirtingas uogas. Turėjau:braškių,melynių,vyšnių)

Malkoms
250 g. sviesto
200 g. grietinės
3 stiklinės miltų
1 a. šaukštelio sodos užgesintos acte

Kremui:
600 g. grietinės
1 stiklinė cukaus
citrinos rūgšties
grietinėlės standiklio arba 10 g. želatinos

Sviestą sutarkujame per burokine tarka, sudedame likusius produktus (grietinę dėjau 15% riebumo) skirtus malkoms ir suminkome vienalytę tešlą. Tešlą suminkome į pailgą formą ir ją supjaustome į 15 vienodų gabalėlių. Tešlos gabalėlius padedame į šaldytuvą 3 val. Po to išėmę iškočiojame plonai kiekvieną gabalėlį į pailgą formą. Ilgis priklauso nuo to kokią kepimo formą turite. Dudedame juostele atšilusias vyšnias ir kruopščiai suvyniojame į tubelę. Turime vieną pagaliuką, taip padaropme su likusiais 14 gabalėlių. Pagaliukus sudedame į skardą išklota kepimo popieriumi arba ištepta riebalais skardą ir kepame 200 ° C temp. apie 12 min. kol pagaliukai gražiai pagels. Jei išimant iš skardos pagaliukai sulūš – nieko baisaus, tuos sulūžusius galima sudėti į viduriuką ir nieko nesimatys.

Ruošiame kremą:
Grietinę (originaliam recepte grietinę ima kuo riebesnę,aš radau kitą receptą,išbandžiau ir man patiko,neriebus kremas gaunasi) ėmiau 18 % riebumo grietinę, išplakti su cukrumi (dėjau 1,5 stiklinės) ir citrinos sultimis (įtarkavau dar šiek tiek citrinos žievelės), baigiant plakti sudėti arba grietinėlės standiklį arba ištirpinta ir pravėsusią želatiną. Aš dėjau želatiną,kadangi ėmiau liesesnę grietinę,tai dėjau apie 15 gramų.

Imame lėkštę,dedame 5 pagaliukus vienas 6alia kito ir apliejame kremu. Tada dedame 4 pagaliukus,vėl kremas,3 pagaliukai ir vėl kremas ir t.t. Dedame į šalta vietą,po porų val. galima valgyti.[size=15][b]


http://public.fotki.com/alaala/fm-group-kvepalai-i/
 
VijolėData: Sekmadienis, 2012-01-29, 6:00 PM | Žinutė # 107
forumo numylėtinė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 18205
Apdovanojimai: 63
Reputacija: 11
Statusas: Atsijungęs
OBUOLIŲ PYRAGAS
nuo senų laikų kepu tik šį obuolių pyragą gedaaa
obuoliai pagal poreikį
8-10 kiaušiniai
2 stiklinės cukraus
2,5 stiklinės miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių


obuolius supjaustome gabaliukais ir išdėliojame ant formos dugno (obuolių negailiu dedu kuo daugiau)

Kiaušinius dedu nuo 8 iki 10 žiūrint pagal didį


2 stikline cukraus (pilu po truputi, nes viską supylus sunku išplakti)

cukrų išplaku su kiaušiniais

2 su puse stiklinės miltų ( čia dėjau truputėli daugiau)

miltus išmaišau su jau turima kiaušinių ir cukraus mase

maišant idedu 2 šaukštelius kepimo miltelių

masę darau ne per kietą, kad butų galimą užpilti ant obuolių

visą masę supilų ant obuolių ir kepu maždaug apie 1val 160temperatūroje

štai toks obuolių pyragas

[size=25]skanaus



facebook
 
raskaData: Ketvirtadienis, 2012-02-02, 1:13 PM | Žinutė # 108
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
FLORENTINAI PAGAL BEATĄ

Reikės:

1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno

250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)

Aguonų

Sezamo sėklų po saują

Kaip paruošti:
1.Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
2.Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
3.Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
4.Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.

Vėsdami florentinai sutvirtės. Pigu, greita ir paprasta.


Rasos saldainių karalystė

 
AtileData: Penktadienis, 2012-02-24, 3:07 PM | Žinutė # 109
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
AVIŽINIAI SAUSAINIAI PAGAL SNIEGUOLIUKĘ



125 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus pudros
150 g avižinių dribsnių
75 g miltų
½ a. š. sodos
40 g pakepintų aguonų
žiupsnelis druskos
Sviestą išplakti su cukraus pudra iki purios šviesios masės. Avižinius dribsnius sumaišyti su miltais, soda, aguonomis ir druska. Šį mišinį suberti į sviesto masę ir suminkyti tešlą.
Iš tešlos suformuoti rutuliukus (imti ne daugiau kaip po arbatinį šaukštelį tešlos) ir išdėlioti į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant tarpelius, nes kepdami sausainiai plėsis į šalis.Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 minučių, kol sausainiai apskrus. Tik iškepę sausainiai bus minkšti ir trapūs, todėl juos būtina ataušinti skardose. Skanaus!
bet as naudojau kepimo miltelius, ir dar razin7 d4jau, ir daraiu didesnius, o be to tinka ir cukrus, vietoj pudros[size=15][b]


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Antradienis, 2012-02-28, 1:36 PM | Žinutė # 110
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
LEILOS VARŠKĖS SPURGOS



2pak varškės po 180gr 9% 3-4 kiaušinius,priklauso nuo dydžio,6 šaukštus cukraus,žiupsnelį druskos,3 šaukštus grietinės,šlakelį degtinės,kepimo miltelių nubrauktą a. šaukštelį ir miltų apie stiklinę,kol apsimaišys ir tešla nebus nei kieta,nei per minkšta.


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
raskaData: Trečiadienis, 2012-02-29, 3:15 PM | Žinutė # 111
forumo siela
Grupė: Senjoros moderatorės
Žinutės: 20743
Apdovanojimai: 90
Reputacija: 40
Statusas: Atsijungęs
MEDAUS TORTAS




teslai reikes:
3 kiausiniai
3a/s gesintos sodos
1 stikline cukraus
3 saukstai dirbtino medaus
miltu,saukstas sviesto

Kiausinius .cukru,medu,ir gesinta soda istrinti ir deti dubeni ant verdancio vandens (ant garu ) puodo,nuolat maisyti.Mases turi padaugeti.Pasidaro kaip putos,sudeti sviesta ir kai jis istirps sudeti miltus ir uzminkyti tesla .iskociojus tesla formuoti tortui lakstus.
Pertepimui 1 ltr kefyro 3 saukstai zalatinos,cukraus (uogienes jei norit)
Zalatina isbrinkinti saltame virintame vandenyje po to istirpinti,vandens voneleje ,supilti i nugardinta kefyra ir pertepti torto lakstus. Torciuka apiberti tais paciais tarkuotais torto lakstais.


Rasos saldainių karalystė

 
AtileData: Penktadienis, 2012-03-02, 11:48 AM | Žinutė # 112
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
AVIEČIŲ TIRAMISU PAGAL KRLĄ



apacioje biskvito pirsteliai, tada maskarpones mase, trintos avietes su cukrum, "custard" (kaip lietuviskai nezinau) ir patarkuotas sokoladas[color=red][b]


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Ketvirtadienis, 2012-03-15, 2:13 PM | Žinutė # 113
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
SAUSAINIŲ,ŠOKOLADO IR JOGURTO (VARŠKĖS) TORTAS



Receptukas :)
reikia, sausainių, sviesto, šokolado, jogurto, cukraus želatinos
Pirmam sluoksniui, susmulkinti sausainius ( smulkinau su blenderiu ) ištirpinti sviestą, sumaišyti su sausainiais, jei sausainių bus daugiau reikės daugiau sviesto, aš dar įpyliau saldintos arbatos, kad būtų šlapesnis pagrindas, ir dėti į pagrindą ir trumpam į šaldytuvą.
Ištirpinti šokoladą su trupučiu pieno, ir pilti ant sausainių sluoksnio ir vėl į šaldytuvą
Trečias sluoksnis: jogurtą išplakti su truputėliu cukraus, supilti išbrinkintą ir ištirpintą želatiną išmaišyti ir pilti ant šokolado, ir į šaldytuvą kol sustings, galima naudoti ir grietinę, bet man labaiu patinka su jogurtu, nes gaivesnis gaunasi.
SKANAUS :) Receptas "iš galvos":))))


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
vyginavitoData: Trečiadienis, 2012-03-21, 3:16 PM | Žinutė # 114
naujokė
Grupė: Registruotas narys
Žinutės: 59
Apdovanojimai: 2
Reputacija: 0
Statusas: Atsijungęs
FERRERO ROSCHE SALDAINIAI

Receptas:
– 100 g riešutinių vaflių;
– 150 g lazdyno riešutų;
– 200 g riešutinio kremo („Nutella“ ar panašaus);
– 150 g juodojo šokolado;
– 1 v. š. bekvapio aliejaus („Natura“)
Gaminimas:
Riešutus apie 10 minučių paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalyti luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar riešutams pravėsus, tiesiog pirštais). Pasilikti sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapoti.
Vaflius susmulkinti tiesiog šakute, suberti riešutus, dėti riešutinį kremą ir masę gerai išmaišyti. Suformuoti rutuliukus į vidurį įdedant po riešutą. Lengviausia formuoti vos vos drėgnomis rankomis. Turėtų išeiti 30–40 rutuliukų, priklausomai nuo jų dydžio. Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldyti šaldytuve, kad sustingtų.
Šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės maišyti su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. Saldainius po vieną merkti į šokoladą, dėti ant kepimo popieriaus ir leisti šokoladui sustingti (šokoladas greičiau sustings šaldytuve).



 
VijolėData: Antradienis, 2012-04-03, 6:19 PM | Žinutė # 115
forumo numylėtinė
Grupė: Administratorė
Žinutės: 18205
Apdovanojimai: 63
Reputacija: 11
Statusas: Atsijungęs
MIELINĖS BARANKOS

4 stiklinės miltų
50 gr mielių
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai sviesto
2 kiaušiniai
1 stiklinė pieno

Kadangi dariau daugiau tai šiek tiek reikėjo tobulinti receptą gaminu
Truputėli pieno sumaišiau su mielėmis idėjau šiek tiek cukraus ir miltų ir palikau pakilti

sviestą ištirpinau

likusį cukrų

likusius miltus (dėjau daugiau, nes man gavosi truputėli skystoka)

ir likusį pieną (pieno pyliau apie 3stiklines)

naudojau 4 kiaušinius (norėjosi daugiau padaryti, bet manau kad nebūtina jų tiek dėti)

Išplakiau kiaušinius

Viską sudėjau ir išminkiau tešlą. Tešla turi būti ne per kieta. Padariau barankas ir palikau kad pakiltų.

Viriau fritiurinėje

Skanaus



facebook
 
KrlaData: Trečiadienis, 2012-04-11, 6:12 PM | Žinutė # 116
forumo senbuvė
Grupė: Moderatorė
Žinutės: 9097
Apdovanojimai: 24
Reputacija: 10
Statusas: Atsijungęs
TRAPŪS SVIESTINIAI SAUSAINĖLIAI
Ikelsiu sausainiuku recepta,pagal kuri kepiau velykoms gaminu
receptas is ASDOS zurnaliuko,balandzio men.


Teslai:
125g minksto sviesto (salted)
50g smulkaus cukraus (caster)
keleta lasu vaniles eksrakto (as dejau puse pak biraus van cukraus)
150g miltu (man tiek neuzteko juokas1 )
1 a.s krakmolo (as neturejau tai nedejau)

Glajui:
500g cukraus pudros (man rodos as maziau dejau,ziurejau pagal tirstuma)
papuosimui pabarstymu

Minksta sviesta issukti su cukrumi ir vanile.Sudeti krakmola ir miltus,uzminkyti tesla.
Padeti i saldytuva 20min.

(jei vietoj krakmolo desit kakavos bus kakaviniai sausainiai)

Iskocioti 4mm storio laksta tarp 2sviestinio popieriaus lakstu nes lips prie kocelo.
Isspausti su formelem.
Deti i skarda patiesta sviestiniu popieriumi.
Kepti apie 10 min kol graziai pagels 180c temp.

Kai atves tepti glajumi ir puosti.

Glajus:pilti i dubeneli cukaus pudros ir po truputi vandens,kol taps norimo tirstumo(pas mane buvo tirstesnis uz kondensuota piena).jei vandens padauginot,dekit dar cukraus pudros.jei i pudra desit kakavos (pries dedant vandeni)-glajus bus rudas.
tepti sausainius ir puosti.

is nurodyto kiekio man gavosi 24vnt.




Message edited by krla - Trečiadienis, 2012-04-11, 6:19 PM
 
AtileData: Pirmadienis, 2012-05-07, 9:26 AM | Žinutė # 117
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
KRL'OS SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGAS



nusipirkau kociotos sluoksniuotos teslos 2 lakstus juokas1 perpjoviau per puse,gavosi man 4 lakstai,iskepiau.kai praveso supliuskiniau,kad nebutu issipute.ant pirmo lapo dejau plaktos grietineles su citrina,ant antro lapo dejau serbentu-obuoliu dzemo(pridave rugstinguma),ant trecio sluoksnio dejau custard(lietuviskai vanilinis pudingas berods) ir ketvirtas lapas ant virsaus.aptepiau likusia grietinele,pasijojau kakavos ir uzdejau avieciu,valgem po 1val juokas1 vyras gyre,kad pats skaniausias is visu darytu begu kai einu i virtuve,vis turiu gabaliuka atsijauti,slapias toks,saldziarugstis valentinas2


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Pirmadienis, 2012-05-21, 12:41 PM | Žinutė # 118
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs
''NAMINIAI ''BOUNTY''



Ingredientai:

200 g kokosų drožlių
100 ml grietinėlės
150 ml cukraus pudros
70 g nesūdyto sviesto
1 ml romo ekstrakto (nebūtinai)
200 g pieniško šokolado
Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite kokoso drožles ir cukraus pudrą.

Sudėkite grietinėlę bei sviestą į puodą ir šildykite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps.

Į pašildytą grietinėlę bei sviestą įlašinkite romo ekstrakto, gautą mišinį supilkite ant kokoso drožlių bei cukraus pudros ir gerai išmaišykite.

Iš gautos masės rankomis formuokite mažus kamuoliukus ir dėkite juos ant sviestiniu popieriumi padengto padėklo arba lėkštės.

Uždenkite kamuoliukus maistine plėvele it padėkite bent 1 val. į šaldytuvą, kad sustingtų.
Išlydykite pienišką šokoladą.

Kiekvieną kokoso kamuoluką pamerkite į šiltą (bet ne karštą) ištirpintą šokoladą, kad jis gražiai pasidengtų šokoladu.

Nulašinkite šokolado perteklių ir padėkite ant to paties sviestiniu popieriumi padengto padėklo.

Tuomet padėkite į šaldytuvą apie 30-60 minučių, kad sustingtų šokoladas ir patiekite.

Skanaus!


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
AtileData: Ketvirtadienis, 2012-06-07, 9:58 AM | Žinutė # 119
forumo siela
Grupė: Administratorė
Žinutės: 24567
Apdovanojimai: 70
Reputacija: 32
Statusas: Atsijungęs


varijantų gali būti įvairiausių

http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/2012....iu.html


Šypsena turi veidrodinį efektą. Jei šypsosies tu - šypsosis ir tau.
 
rasa85Data: Antradienis, 2012-07-17, 12:09 PM | Žinutė # 120
forumo tauškutė
Grupė: Pažįstami
Žinutės: 3663
Apdovanojimai: 12
Reputacija: 1
Statusas: Atsijungęs
ŠOKOLADINIS VARŠKĖS PYRAGAS

400g.miltu,
370g. cukraus
500g.9proc. riebumo varskes.
250g cukraus pudros
250g margarino
100g. sviesto
50ml. vandens
30g kakavos
8 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu,pakelis vanilinio cukraus,2 lasai vaniles esencijos

Varske perrtrinti su minkstu sviestu ir cukraus pudra,imusti 4 kiausinius,ilasinti vaniles esencijos, ir masyti kol mase bus vientisa,bet dar bus matyti varskes kruopos.
I puoda deti margarina,supilti supilti vandeni ir sildyti nedideleje kaitroje,kol margarinas istirps. Paprasta ir vanilini cukru sumaisyti su kakava,suberti i slysta margarina ir maisytikol istirps cukrus ir neliks gumuleliu.palikti atvesti.Tada imasyti 4 kiausiniu trynius.
Iki standziu putu isplakti likusiu kiausiniu baltymus.
I autasinta kakavos mase nuolant maisant supilti miltus.Pabaigoje sudeti plaktus baltymus ir tesla gerai ismaisyti. Kepimo skarda istepti sviestu,supilti i ja sokoladine mase.Varskes sluoksnis turi buti kepimo formos centre,o is krastu sokoladine tesla.Kepti 180C karscio orkaiteje apie 1val.



Message edited by rasa85 - Antradienis, 2012-07-17, 12:11 PM
 
Forumas » TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ - pokalbiai, grožis, sportas ir sveikata » VIRTUVĖS PASLAPTYS » SALDUS STALAS (receptai)
Search:


Copyright MyCorp © 2024